متاورس چیست؟
متاورس، یکی از پر سر و صداترین اصطلاحات صنعت فناوری، می تواند چیزهای زیادی باشد. این می تواند یک دنیای مجازی باشد که در آن تخیل تنها محدودیت است. یا می تواند مکانی کمتر خارق العاده برای برگزاری جلسات کاری بدون ترک خانه باشد. برای غولهای فناوری که پشت این ایده بزرگ هستند، متاورس میتواند چیزی ملموستر باشد: راه عالی بعدی برای به دست آوردن پول زیاد. پس از 15 سال رونق رایانش سیار که بزرگترین شرکت های فناوری را به غول هایی با ارزش تریلیون ها دلار تبدیل کرده است، کارگزاران قدرتمند این صنعت بر این باورند که کنترل درهای فرا و واقعیت مجازی می تواند محور یک تجارت جدید باشد. گوشی های هوشمند و برنامه ها یا رایانه های شخصی و مرورگرهای وب در دهه 1990.

ظهور فناوری جدید
پانزده سال زمان زیادی است تا صنعت منتظر ظهور یک روند فناوری جدید باشد. ایدههایی که خیلیها امیدوار بودند تا کنون به صحنه اصلی تبدیل شوند، مانند هوش مصنوعی پیشرفته و محاسبات کوانتومی، بیش از آنچه برخی پیشبینی میکردند طول میکشد. و فناوری پشت ارزهای دیجیتال و ایده های جدیدتر مانند محاسبات غیرمتمرکز امیدوارکننده به نظر می رسد – اما جذابیت جریان اصلی آن هنوز نامشخص است.
فرصت های پیش رو
بنابراین، شرکتهای فناوری صف میکشند تا دستگاههایی را بفروشند که به مصرفکنندگان اجازه ورود به این دنیای مجازی و کنترل تجربیات آنها را پس از ورود به آن میدهند. ناگهان، ساختن چیزهای جدید برای متاورس، جذابیت تازه ای را ارائه می دهد که هر چند وقت یکبار در هر صنعتی به وجود می آید.
مارک زاکربرگ و متاورس
مارک زاکربرگ آنقدر در مورد متاورس هیجان زده است که اخیراً تصمیم گرفت نام شرکت خود را از فیس بوک به متا تغییر دهد. گوگل سال هاست که روی فناوری مرتبط با متاورژن کار می کند. اپل که مسلما بزرگترین برنده رونق موبایل است، دستگاه های خود را در دست ساخت دارد. مایکروسافت با ارائه یک هدست به کسب و کارها و سازمان های دولتی، یک چرخش شرکتی را در متاورس انجام می دهد.
پیش بینی اقتصاد متاورس
متیو بال، سرمایهدار و مقالهنویسی که به طور گسترده درباره این مفهوم و هیاهوی پیرامون آن نوشته است، گفت: «اکنون اکثر شرکتها میبینند که متاورس نزدیک است.» این روایت کمی جلوتر از واقعیت این فناوریها است. ، اما این پاسخی به عظمت این فرصت است. یک شرکت تحقیقاتی تخمین میزند که بازار فناوریهای متاورس – از جمله بازیها، هدستهای واقعیت مجازی، و سایر ابزارهای نوظهور و خدمات آنلاین – در سال 2020 به بیش از 49 میلیارد دلار رسید و هر سال بیش از 40 درصد رشد خواهد کرد. الکس کیپمن، که بیش از یک دهه را صرف این نوع فناوری در مایکروسافت کرده است، گفت: «این تکامل اینترنت است. “اگر شرکتی مانند مایکروسافت هستید، می خواهید در آن شرکت کنید.
شاید برای شما جالب باشد: استیکینگ ترون در تراست ولت
فواید متاورس چیست؟
تمرکز توجه بر متاورس همچنین به شرکتهایی مانند فیسبوک اجازه میدهد تا بر چیزی غیر از مشکلات خود در زمینه تعدیل محتوا، اطلاعات نادرست و قانونگذارانی که آنها را به اقدامات انحصاری متهم میکنند، تمرکز کنند. اما همچنین می تواند به بررسی جدید مسائل قدیمی مانند حریم خصوصی و مدیریت اینکه چه کسی با چه کسی در دنیای مجازی چه کاری انجام می دهد منجر شود.
ایده متاورس از کجا آمده؟
متاورس ایده جدیدی نیست. نیل استفنسون، نویسنده داستان های علمی تخیلی، این اصطلاح را در سال 1992 ابداع کرد و این مفهوم در میان شرکت های بازی های ویدیویی رایج است. برای دههها، بازیهای آنلاین چندنفره بهعنوان دنیای دیجیتالی عمل کردهاند که در آن افراد میتوانند ملاقات کنند، چت کنند و تجارت کنند. برخی، مانند Second Life، یک مد آنلاین بیش از یک دهه پیش، به عنوان فضاهای صرفاً اجتماعی طراحی شدند.
فعالیت فیس بوک در متاورس
در سال 2014، فیسبوک در معاملهای به ارزش بیش از 2 میلیارد دلار، Oculus را خریداری کرد، استارتآپی که هدستهای واقعیت مجازی تولید میکرد – عینکهایی که مغز شما را فریب میدهند تا فکر کند در یک منظره دیجیتال هستید. زاکربرگ شروع به توصیف واقعیت مجازی به عنوان پلتفرم محاسباتی بزرگ بعدی کرد، هرچند پیشبینی دقیق زمان وقوع آن دشوار بود. زاکربرگ میگوید که متاورس به گونهای که بازیها این کار را نمیکنند، زندگی روزمره را فرا میگیرد و راههای جدیدی برای خرید کالاها و خدمات، برقراری ارتباط با دوستان و خانواده و همکاری با همکاران ارائه میدهد. اما در حال حاضر هدست های متا دست و پا گیر هستند.

گاهی اوقات مردم را بیمار می کنند. آنها به طور کامل چشم ها را می پوشانند و افراد را از دنیای اطراف خود جدا می کنند. در نهایت، بسیاری از کارشناسان استدلال میکنند که دیدگاه زاکربرگ تنها از طریق عینکهای سبک وزن تحقق مییابد که میتوانند تصاویر دیجیتالی را بر روی آنچه در دنیای واقعی میبینید لایهبندی کنند – که اغلب به آن «واقعیت افزوده» میگویند. از نمونه های جدید کاربردهای تکنولوژی واقعیت افزوده می توان به انواع گجت های پوشیدنی و لباس های چهار بعدی اشاره نمود. امروزه خرید لباس بچه گانه خاص با قایلیت های ویژه به یک ترند در میان مردم کشورهای پیشرفته به جای دادن یک کادو اسباب بازی ساده به فرزندشان تبدیل شده است.
فعالیت اپل در متاورس
یکی از آشنایان به این پروژه گفت: اپل، شرکتی که به ساخت دستگاههای بسیار محبوب و مناسب برای مصرفکننده معروف است، در میان شرکتهایی است که برای بهبود این هدستها تلاش میکنند. اما محدودیت های فیزیکی وجود دارد که مانع از این فناوری می شود. به گفته این شخص، نمونه اولیه اپل، که شبیه عینک اسکی است، به سخت افزار جداگانه ای نیاز دارد که به هدست متصل می شود و باید در جای دیگری از بدنه استفاده شود. اپل از اظهار نظر خودداری کرد. وقتی مردم در خیابان راه میروند، میتوانند آخرین امتیازهای ورزشی را از یک نمایشگر دیجیتالی که به نظر میرسد جلوی آنها شناور است، بررسی کنند. آنها می توانند با افرادی که دقیقاً در کنارشان هستند – و دیگرانی که نیستند – برای جلسه ای بنشینند.
یک مقاله مفید دیگر بخوانید: کاربردهای هوش مصنوعی در منازل
سهم گوگل از Metaverse
گوگل از جمله کسانی است که این نوع عینک را تولید می کند. سالها پس از معرفی Google Glass – عینکهای هوشمندی که با واکنشهای شدید به خاطر حال و هوای عجیب و غریب و رویکرد معمولی به حریم خصوصی شخصی مواجه شدند، این شرکت در حال پرورش یک پروژه جدید است. سال گذشته، گوگل استارتآپی به نام North را خریداری کرد که بسیاری از پتنتهای پروژه عینکهای هوشمند را که در غول تراشههای کامپیوتری اینتل سرچشمه میگرفت، خریداری کرده بود. این عینک میتوانست تصاویر دیجیتالی را مستقیماً به چشم افرادی که از آن استفاده میکردند بتاباند، و اگرچه سنگینتر از عینکهای معمولی بود، اما طبق آزمایشکنندگان اولیه، راحتتر بود. گوگل از اظهار نظر خودداری کرد.
واقعیت مجازی
اما جذابیت جریان اصلی آنچه شرکت های فناوری توصیف می کنند هنوز یک سوال باز است. نیکیل بالرام، که به نظارت بر توسعه سختافزار واقعیت مجازی و واقعیت افزوده کمک کرد، گفت: واقعیت مجازی که کاملاً چشمها را میپوشاند “چیزی است که شما برای کارهای خاصی از آن استفاده خواهید کرد – و تجربه ممکن است شگفتانگیز باشد – اما چیزی برای عموم مردم نیست.” در گوگل تا نوامبر سال گذشته.
در همین رابطه بخوانید: تفاوت واقعیت مجازی و متاورس
اینتل به میدان وارد می شود
پروژه واقعیت افزوده اینتل یک نمونه اولیه به نام Vaunt را تولید کرد که با مصرف کنندگان آزمایش شد. رهبر این پروژه، جری باتیستا، در مصاحبهای اخیر گفت که این عینکها نه تنها به عنوان یک فناوری شخصی که مردم میخواهند از آن استفاده کنند، بلکه بهعنوان نوع جدیدی از پلتفرم محاسباتی که میتواند منابع درآمد جدیدی را فراهم کند، وعدههای بسیار خوبی را نشان میدهد. در سال 2018، اینتل پروژه Vaunt را تعطیل کرد، قبل از فروش بسیاری از پتنت های خود به North، استارت آپی که توسط گوگل خریداری شده بود. در نهایت، Bautista گفت، این شرکت احساس می کند که پاسخ دادن به بسیاری از سوالات پیرامون این فناوری بسیار دشوار است.

او گفت که به دلیل قوانین حفظ حریم خصوصی در اروپا و سایر نقاط جهان، این پروژه ممکن است بیش از آنکه کمک کند، به نتیجه نهایی آسیب برساند. او گفت که این شرکت تخمین زده است که 3 درصد از درآمد سالانه آن ممکن است در معرض خطر باشد.
سوالاتی درباره آینده متاورس
اکنون، بسیاری از قدرتمندترین شرکتهای فناوری جهان با همین سؤالات مواجه هستند. باتیستا گفت: “ما می توانیم چیزهای شگفت انگیزی بسازیم. سخت افزار قسمت سخت نیست. مدل های کسب و کار بخش سختی نیستند. یافتن راه هایی برای استفاده از این دستگاه ها کار سختی نیست. قسمت سخت این است: اگر داده ها به بیرون درز کنند چه اتفاقی می افتد؟
دانلود اینفوگرافی مقاله متاورس و ویزگی های آن
برای مشاهده در سایز اصلی، روی عکس کلیک کنید
در همین رابطه بخوانید:
سازندگان متاورس چه کسانی هستند؟
جدیدترین مقالات ارز دیجیتال
مقاله ای که خواندید، توسط تیم تولید محتوای رمزینو برای شما نوشته شده است. اگر به مباحث ارز دیجیتال، بلاک چین و متاورس علاقمند هستید، آدرس رمزینو را در مرورگر خود بوکمارک کنید.